Lézeres szőrtelenítés

Szőrtelenítés lézerrel és pulzáló fényterápiával

A láb, a kéz, az arc és az egyéb bőrfelületek szőrtelenítése egyaránt elvégezhető borotválással, epilálással vagy gyantázással, ezek azonban időigényes módszerek, nem jelentenek hosszú távú megoldást és ami még rosszabb, mellékhatásként szőrtüszőgyulladás, bőrirritáció és a bőr pirosas elszíneződése is felléphet. Az Istenhegyi Géndiagnosztikai Klinikán kétféle, egyaránt gyors és kíméletes módszerrel kerüljük meg az általánosan bevett szőrtelenítési módszerekkel járó problémákat: pácienseink számára az Intenzív Pulzáló Fényterápiás (IPL) és a neodímium YAG (Nd:YAG) lézerrel végzett szőrtelenítés áll rendelkezésre.

Kedves Pácienseink!
Klinikánkon a szőrtelenítés szolgáltatás átmenetileg szünetel. Időpontot jelenleg nem tudunk adni. Megértésüket köszönjük.

Kinek ajánlott a lézeres szőrtelenítés és az intenzív pulzáló fényterápia?

Mindkét módszer mindenki számára ajánlható, aki hosszan tartó eredményben szeretne részesülni a szőrtelenítésben, mindazon hátrányok nélkül, amelyek a borotválást, az epilálást vagy a gyantázást kísérik. A kezelésekre való alkalmasságot egy előzetes konzultáció során mérjük fel.

A lézeres kezelések során egyféle hullámhosszúságú lézerfénnyel végezzük a kezelést, az intenzív pulzáló fényterápia során pedig többféle hullámhosszúságú fényt alkalmazunk. Mindkét esetben a szőrszálak barnás vagy feketés színét adó melanin nyeli el a besugárzott fényt, elpusztítva ezzel magukat a szőrtüszőket is.

Mely bőrfelületeken alkalmazható a lézeres szőrtelenítés és az intenzív pulzáló fényterápia?

Nők esetében az alkarok, a bikinivonal, a lábak, a felső ajak fölötti bőrterület és az áll a leggyakoribb kezelési területek. Férfiaknál általában a hát, a has, a mellkas, a vállak, valamint a nyak és az arc területein alkalmazzuk ezeket a kezeléseket. Férfiak esetében mindkét módszer alkalmas az arcon a napi szintű borotválkozások során keletkező szőrbenövések eltüntetésére is.

Milyen előkészítést igényel a lézeres szőrtelenítés és az intenzív pulzáló fényterápia?

Ha lézeres vagy intenzív pulzáló fényterápiás kezelést tervezünk, a kezelést megelőző 3-6 hétben ajánlott kerülni azokat a szőrtelenítő eljárásokat, amelyek a gyökerüknél távolítják el a szőrszálakat (epilálás, gyantázás). Erre azért van szükség, mert a lézerfény és az intenzíven pulzáló fény is egyaránt a szőrtüszőket célozza, ezek azonban időlegesen az epilálással és a gyantázással is egyaránt eltávolításra kerülnek. A kezelést megelőzően emiatt csak borotválás alkalmazható.

A napnak való hosszabb kitettséget és a szoláriumozást ugyancsak ajánlott hat héttel a kezelést megelőzően elkerülni, ez ugyanis mindkétféle kezelés hatékonyságát csökkenti.

Mennyire tartós a lézeres szőrtelenítés és az intenzív pulzáló fényterápia eredménye?

Mind a lézeres szőrtelenítéssel, mind az intenzív pulzáló fényterápiával kellően hosszú időre megszabadulhatunk a nem kívánt szőrzettől – ez nagyjából a szőrtüszők kilencven százalékát jelenti. A szőrszálak egy része bizonyos helyeken később visszanőhet, ilyenkor azonban újra megismételhetőek a kezelések.

Hány kezelésre és milyen gyakran van szükség?

A lézeres szőrtelenítés és az intenzív pulzáló fényterápiás kezelések esetében is egyaránt több kezelésre van szükség. Ennek az az oka, hogy mindkét terápiás eljárás az aktív növekedési fázisban lévő szőrszálakat célozza meg, a szőrszálaknak azonban mindig csak egy kisebb hányada van épp ebben a fázisban a kezelés időpontjában. A kezeléseket emiatt úgy érdemes időzíteni, hogy körülbelül 4-6 hetente kerüljön rájuk sor, a jobb eredmények elérése érdekében nagyjából 6-8 alkalommal. Ezzel biztosítható, hogy a lehető legtöbb szőrtüszőt sikerüljön a leghosszabb időre inaktívvá tenni.

Lézeres szőrtelenítés

Lézeres szőrtelenítés

 

Szükség van-e emlékeztető kezelésekre?

A hosszútávú eredmény megőrzése érdekében általában egy-két emlékeztető kezelést javasolunk évente.

Vannak-e mellékhatásai a szőrtelenítő kezeléseknek?

A szőrtelenítő kezeléseket követően a bőr kipirulhat, de ez rövid időn belül elmúlik. Kisebb fájdalomérzet ugyancsak előfordulhat is a kezelés során, más esetekben enyhe szúró vagy bizsergő érzés léphet fel. Napozott vagy szoláriumozott bőr esetében múló jellegű foltosodás – a barnult felületen világosabb foltok – jelentkezhetnek.

Kinek nem ajánlott a lézeres szőrtelenítés és az intenzív pulzáló fényterápia?

Különféle bőrbetegségek vagy bőrgyulladás jelenléte, illetve bizonyos fajta gyógyszerek szedése esetén nem javasoljuk sem a lézeres szőrtelenítést, sem pedig az intenzív pulzáló fényterápiát(IPL) . Túlzott szőrösödés esetén érdemes egy endokrinológiai kivizsgálást is elvégeztetni a kezelés megkezdése előtt, ez ugyanis különféle hormonális problémák jele lehet – ha ez beigazolódik, akkor a túlzott szőrösödés hátterében álló hormonális okot kell előbb megszüntetni.

Bejelentkezés és további információk
Bejelentkezés történhet telefonon, emailben, vagy on-line kapcsolatfelvételi űrlapunk segítségével. Elérhetőségeink megtekintéséhez kérjük lapozzon ide: Kapcsolatfelvétel »
A beavatkozások árait itt találja, az esztétikai bőrgyógyászat címszó alatt: Áraink»

Lézeres szőrtelenítés