Tetoválás eltávolítás

Tetoválás eltávolítás nagy energiájú lézerrel

Előfordulhat, hogy van egy korábbi tetoválásunk, amelyet azonban már nem kedvelünk, és inkább nem szeretnénk, ha a bőrünkön lenne. A klinikánkon üzemelő lézeres készülékkel a legtöbb tetoválás egyszerűen, minden további festéknyom nélkül eltávolítható.

Kedves Pácienseink!
Klinikánkon a tetoválás eltávolítás szolgáltatás átmenetileg szünetel. Időpontot jelenleg nem tudunk adni. Megértésüket köszönjük.

A tetoválás valójában festékszemcsék szorosan egymás mellé rendezett, mikroszkopikus méretű halmaza. A festékszemcséket tűvel juttatják be a bőrbe, az elkészítés módszerétől függően mélyebbre vagy kevésbé mélyebbre. A lézeres kezelés során ezeket a festékszemcséket távolítjuk el igen hatékonyan.

Tetoválás eltávolítás nagy energiájú lézerfénnyel

A tetoválások eltávolítását a nagy energiájú lézerfényt rövid impulzusokban kibocsátó neodímium-YAG (Nd:YAG) lézerrel végezzük. A lézerfény mindössze néhány nanoszekundumnyi ideig érintkezik a megcélzott festékszemcsékkel, amelyek – elnyelve a nagy energiájú lézerfényt – hirtelen felmelegszenek, és nagyon apró „szilánkokra” esnek szét. A megmaradt festékdarabkákat az immunrendszer falósejtjei, az úgynevezett makrofágok takarítják el, megszüntetve ezzel a bőrünkön korábban látható tetoválást.

Van-e különbség a lézeres kezelés hatékonyságában a tetoválások típusaitól függően?

Lézeres kezeléseink a tetoválások összes típusa esetén hatékonyak. Jelentős eltérések lehetnek azonban abban, hogy a tetoválás festékszemcséit milyen mélyen helyezték el a bőrben, és változó az is, hogy milyen színű és típusú festékkel készült az adott tetoválás. Kezdetben mindig csak kisebb energiát alkalmazunk, és ha a festékszemcsék az első próbálkozást követően nem porladnak szét a kellő mértékben, akkor a további kezelések során mindig egy picit nagyobb energiával próbálkozunk.

Tetoválás eltávolítás

Ezt a tetoválást szinte tökéletesen eltüntette a lézeres kezelés

Hány kezelésre van szükség a tetoválások végleges eltüntetéséhez?

A színtől és a festékszemcsék elhelyezkedésének mélységétől függetlenül is minden esetben több kezelésre van szükség a tetoválás végleges eltávolításához. A tetoválást fokozatosan koptatjuk el, a kezelések száma pedig mindig attól függ, hogy egy-egy alkalom mekkora halványulást eredményezett.

Tetoválás eltávolítás

4 lépésben történt eltávolítás

Az egyetlen nyom, amit a lézer sem tud eltüntetni, az a tetoválás készítése során létrejött heghálózat. Ezek a hegek általában nem túl mélyek, így a legtöbbször nem maradnak vissza olyan bőrelváltozások, amelyek valódi esztétikai problémát jelentenének. Ha mégis zavaróak – például ha a tetoválás az arcunkon volt – akkor pedig könnyen elfedhetjük őket egy egyszerű sminkeléssel is.

Bejelentkezés és további információk
Bejelentkezés történhet telefonon, emailben, vagy on-line kapcsolatfelvételi űrlapunk segítségével. Elérhetőségeink megtekintéséhez kérjük lapozzon ide: Kapcsolatfelvétel »
A beavatkozások árait itt találja, az esztétikai bőrgyógyászat címszó alatt: Áraink»