„A kezelés óta létezek, élek” – egy páciensünk beszámolója fájdalom ambulanciánk terápiájáról

Kékesi Imréné – leánykori nevén Sárika – fél éve szinte teljesen megszabadult fájdalmaitól, amióta felkereste klinikánk fájdalom ambulanciáját. A jobb térdével volt probléma – szklerózis és teljes kikopás – és előfordult, hogy már az ebédet sem tudta megfőzni, annyira fájt a térde. Ekkor döntött úgy, hogy felkeresi klinikánk aneszteziológus szakorvosát, dr. Szilasy Zsuzsannát, aki a lágylézer kezelés és a mikrotűkkel végzett GUNA terápia kombinációjával mulasztotta el Sárika már-már elviselhetetlen fájdalmait.

Milyen jellegű krónikus fájdalommal kereste fel az Istenhegyi Géndiagnosztika Klinika fájdalom ambulanciáját?

“A Sportkórházban diagnosztizálták anno a problémámat: szklerózis, amely a jobb térdemet támadta meg. A szklerózis a térd kötőszöveteinek keménnyé válását jelenti, amely az ott jelenlévő krónikus gyulladás miatt alakult ki. A szklerózis mellett a porcaim teljes kikopása is jelen van már a jobb térdemben. Műtéti kezelésként szóba jöhetett volna akár a művi ízület beültetése is, mivel azonban már 80 éves vagyok, nem szeretném, ha megműtenék a térdemet. A fájdalmat viszont egy idő után már alig bírtam elviselni. Voltak persze jobb időszakok is, sokszor azonban már menni nem bírtam, cipekedni pedig főleg nem. Mivel gyógyszerallergiám van, nem szedhetek nem szteroid gyulladáscsökkentőket, ezért végső elkeseredésemben felkerestem az Istenhegyi Géndiagnosztika Klinika fájdalom ambulanciájának aneszteziológus szakorvosát, dr. Szilasy Zsuzsannát.”

Milyen kezelést kapott a doktornőtől?

“Körülbelül fél éve járok Szilasy doktornőhöz, aki az úgynevezett lágylézer kezelést kombinálja a GUNA terápiával, vagyis a mikrotűkkel végzett kezeléssel. A mikrotűkben kis mennyiségű kollagén van, továbbá antioxidánsok, vitaminok és növényi kivonatok, amelyeket a bőr alatti kötőszöveti területekre juttat a doktornő. A jobb lábamban súlyos izomgörcsök is rendszeresen jelentkeztek, amit szintén sikerült nagymértékben csökkenteni. Jelen pillanatban már szinte egyáltalán nincsenek fájdalmaim. Ha nagyon sokat kell cipekednem – ami azért néha előfordul – akkor azért egy kicsit fáj. De esküszöm rá, hogy ha nem keresem fel a fájdalom ambulanciát és Szilasy doktornő nem segít nekem, akkor már tolókocsiban lennék. Volt, hogy már az ebédet nem tudtam megfőzni, annyira fájt a térdem, és csak feküdni tudtam, állva maradni már nem. Mindenkinek, aki krónikus fájdalommal él, csak ajánlani tudom, hogy keresse fel az Istenhegyi Géndiagnosztika Klinikát. Mondom ezt még inkább azoknak, akik – ahogyan én sem – nem szedhetnek fájdalomcsillapító készítményeket. Nekik – hacsak valamilyen műtéti beavatkozás nem jön szóba – gyakorlatilag a lágylézer kezeléssel kombinált GUNA terápia az egyetlen megoldás a krónikus fájdalmaik enyhítésére.”