Onkológiai konzultáció prof. Dr. Láng Istvánnal

Kiváló szakemberekkel, modern műszerekkel, korszerű diagnosztikai eljárásokkal segítünk kidolgozni az optimális onkológiai kezelést

Az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrum onkológiai konzultációjának fő célja, hogy külső, minden szempontból megalapozott szakvéleménnyel segítse az Ön kezelését, azt követően, hogy diagnosztizálásra került a rákbetegség. Ebbe egyaránt beletartozik a már felállított diagnózis magyarázata, pontosabb értelmezése, az Önt kezelő onkoteam által javasolt kezelési mód másodvéleményezése, valamint annak ellenőrzése, hogy az Ön esetében megtörténtek-e a szükséges és indokolt molekuláris diagnosztikai vizsgálatok, ami a célzott daganatellenes kezelésre való alkalmasság felmérésére szolgál.

Az onkológiai konzultáció ezen kívül azt a célt is szolgálja, hogy megpróbáljunk megnyugtató válaszokat adni az Ön rákbetegséggel kapcsolatos bizonytalanságaira, illetve a betegséggel kapcsolatos kérdéseire. Információt adunk például arról, hogy Önnél várhatóan milyen lesz a betegség lefolyása, milyen javulás várható a különféle kezelési formák alkalmazása mellett, ezek milyen mellékhatásokkal járnak, valamint hogy lehetségesnek tartjuk-e a teljes gyógyulást, vagy legalábbis a teljes tünetmentesség elérését. Az Önnel való beszélgetés során válaszokat keresünk továbbá azokra a kérdésekre is, hogy Önnél vélhetően miért alakult ki a rákbetegség, és milyen életmódbeli változtatásokra lenne szüksége ahhoz, hogy gyógyulási esélyei a megfelelő rákellenes kezelések mellett a lehető legjobbak legyenek.

A tőlünk kapott tanácsok szakmaiságára az onkológiai konzultáció vezetője, prof. dr. Láng István személye jelent garanciát (Láng professzorral készült interjúnkat itt olvashatja). A professzor közel 40 éves klinikai betegellátó gyakorlata garantálja, hogy Ön szakmailag valóban megalapozott véleményt, illetve másodvéleményt kap majd rákbetegségével és a javasolt kezelési módszerekkel kapcsolatban. Ha Ön bármiben bizonytalan, mi útmutatást adunk: megmondjuk, ha a daganat génmutációinak azonosítására (molekuláris diagnosztikai vizsgálatra) van szükség ill. tanácsolni fogjuk kezelőorvosának, ha Önnek bármilyen, további kivizsgálásra lenne szüksége.

Az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrum vállalja, hogy a molekuláris diagnosztikai vizsgálatot a minta beérkezését követő 4-6 munkanapon belül elvégzi és kiértékeli, tehát az Ön várakozási ideje ez esetben minimális.

Onkológiai konzultációnk mindazok számára ajánlott, akiknél:
  • frissen került diagnosztizálásra a daganatos betegség, és még a kezelés előtt állnak,
  • akiknél előrehaladott daganatos betegség van jelen és a kezelésváltás lehetőségéről érdeklődnének,
  • akik műtéttel kapcsolatos döntés előtt állnak (emlő- vastagbél- vagy gyomorműtét),
  • illetve akiknél rosszindulatú daganatos betegség gyanúja áll fenn.

Onkológiai konzultációnkra kizárólag 16 év feletti személyeket várunk, gyermekonkológiai konzultációt központunk jelenleg nem végez.

Mely daganattípusok esetén fordulhat hozzánk?

Az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrum jelen pillanatban ötféle daganattípus esetén kínál onkológiai konzultációs lehetőséget. Ezek a következők:

  • Emlőrák
  • Gyomorrák
  • Vastagbélrák, végbélrák
  • Tüdőrák

Mikor és hol zajlik az onkológiai konzultáció?

A konzultációra az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrumban kerül sor, keddenként, 15 órai kezdettel, előjegyzést követően. Láng professzor ezeken a napokon 19 óráig fogadja a betegeket. A konzultáció időtartalma 20-40 perc, az adott esettől függően.

Amennyiben alkalmasnak bizonyulok rá, hol történhet a későbbi, célzott daganatellenes kezelés?

A célzott daganatellenes kezelés helyének megválasztása teljes mértékben az Ön döntése. A kezelés egyaránt történhet az Országos Onkológiai Intézetben (előjegyzést követően), vagy a területileg illetékes onkológiai osztályon (szintén előjegyzést követően). Az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrum az előjegyzés technikai lebonyolításában is segítséget nyújt, vagy közvetlenül azáltal, hogy mi magunk vesszük fel a kapcsolatot az Ön által kiválasztott intézménnyel, vagy közvetve olyan módon, hogy megadjuk Önnek a minél gyorsabb kapcsolatfelvételhez szükséges kontaktokat.

Mit hozzak magammal az onkológiai konzultációra?

Feltétlenül hozza magával az eddigi orvosi vizsgálatainak eredményeit, akár onkológiai, akár bármilyen másféle orvosi vizsgálatról van szó, amelyeket a konzultációt megelőzően végeztek. Elsősorban természetesen a korábbi onkológiai vizsgálatok eredményei a legfontosabbak.

Egy vastagbélrák esetén például fontos leletnek minősül a korábbi vastagbéltükrözés eredménye. Ha történt már a tumorból mintavétel, akkor a citológiai vizsgálat eredménye, vagyis a szövettani lelet is alapvetően fontos, nemcsak a vastagbélrák, hanem az összes daganattípus esetében.

Hozza el tehát minden olyan korábbi vizsgálatának eredményeit, amelyekre a konzultációt megelőzően sor került! Csakis ezen leletek ismeretében van ugyanis értelme az onkológiai konzultációnak! Ezek nélkül – a szükséges információk hiányában – nem tudunk megalapozott szakvéleményt, illetve a későbbi diagnosztikus vizsgálatokra, kezelésekre vonatkozó tanácsot adni.

A leleteket minden esetben kinyomtatva – és nem például CD-re kiírva – kérjük elhozni!

Mennyibe kerül az onkológiai konzultáció?

Egy konzultációs alkalom díja 30 000 forint. A konzultáció végén Ön írásos szakorvosi véleményt kap arról, hogy az Ön esetében javasolt-e a molekuláris diagnosztikai vizsgálat, illetve milyen további észrevételei javaslatai vannak Láng professzornak az Ön további gyógykezelésével, műtétével kapcsolatban.