Rádiófrekvenciás horkolásgátlás

Miben tudunk Önnek segíteni?

Klinikánkon a lézeres horkolásgátlás mellett az úgynevezett rádiófrekvenciás sebészeti eljárást alkalmazzuk a horkolás megszüntetésére, illetve mérsékelésére. Ezzel a módszerrel valóban kiváló eredmények érhetőek el.

Mielőtt a műtét mellett döntenénk, egy részletes kivizsgálás szükséges, mivel a horkolásnak rengeteg oka lehet. Az alvásdiagnosztikai kivizsgálás mellett horkolásra specializálódott fül-orr-gégész szakorvosunk áttekinti az orrot, az orrgaratot, a garatot és a gégét. Az előzetes állapotfelmérő vizsgálat során a horkolás pontos okát is megjelöli. Orvosunk – a vizsgálat eredménye alapján – javaslatot fog tenni a leghatékonyabb terápiára.

A horkolást legtöbbször a szájüreg hátsó harmadában lévő lágyszájpad és nyelvcsap rezgése okozza, de a nyelv, a mandula, az orrmandulák és a beszűkült orrjáratok szintén hozzájárulhatnak a horkoláshoz. A rádiófrekvenciás horkolásgátló műtétet főleg a garat rendellenességeinek korrigálására javasoljuk.

Milyen vizsgálatok szükségesek a rádiófrekvenciás horkolásgátló műtétet megelőzően?

Bár a rádiósebészeti eljárás csak kevéssé terheli meg az Ön szervezetét, mindenképp szükség van egy előzetes vérkép-vizsgálatra, illetve egy EKG-ra is.

A műtétet kizáró tényező lehet a vérzékenység, illetve ha az Ön általános állapota valamilyen okból nem teszi lehetővé az operációhoz szükséges helyi érzéstelenítés alkalmazását.

Hogyan zajlik pontosan a rádiófrekvenciás horkolásgátló műtét?

A helyi érzéstelenítésben elvégzett beavatkozás semmilyen fájdalommal nem jár. A rádiófrekvenciás hullámok olyan szöveti elváltozást hoznak létre, amelyek eredményeként megszűnik, vagy jelentős mértékben csökken az éjszakai horkolás. A beavatkozást egy finom dróttal – az úgynevezett sebészeti elektróddal – hajtjuk végre. A hő a hullámok útjában lévő sejtek szerkezetét felbontja és elpárologtatja. A műtét összességében feszesíteni fogja a rossz tónusú garatíveket.

A műtétet követően – rövid ideig tartó megfigyelés után – Ön azonnal hazamehet. Otthonában jeges italok fogyasztása javasolt. Utókezelésre nincs szükség.

Rendkívül kíméletes eljárásról van szó, így a műtét utáni kellemetlenségek is csak az 1-2 napig fennálló enyhe garatfájdalomra korlátozódnak. Ez semmivel sem komolyabb annál, mintha éppen egy kisebb torokgyulladásunk lenne. Szövődmények előfordulása rendkívül ritka, bár minimális bevérzés, duzzanat azért előfordulhat.

A rádiófrekvenciás sebészeti eljárás gyengéd, hatékony, a beavatkozást követő felépülési idő pedig minimális.

Milyen gyakran szokás megismételni a kezeléseket?

Jó esetben nincs szükség a műtéti kezelés megismétlésére, és egyetlen kezelés is teljesen elegendő lehet. Az elváltozás mértékétől függően azonban előfordulhat, hogy kétszeri, sőt háromszori megerősítésre is szükség lehet a kívánt eredmény eléréséhez. Minden egyes kezelés csökkenti a horkolásra hajlamosító elváltozás mértékét.

Egy hónap elteltével tudjuk majd megítélni, hogy milyen eredményt hozott Önnél a beavatkozás. Arról is ilyenkor tudunk Önnek információt adni, hogy javasolt lesz-e az Ön számára a kezelés ismétlése.

Bejelentkezés

Konzultációra, vizsgálatra, műtétre előzetes bejelentkezés alapján van lehetőség, kérjük hívja recepciónkat az alábbi telefonszámon:

+36 1 580 8660

Munkaidőn kívüli kapcsolatfelvétel esetén kérjük adja meg elérhetőségeit az on-line kapcsolatfelvételi űrlapunkon, vagy írjon e-mailt az info@igdklinika.hu címünkre. Munkatársunk munkaidőben megkeresi Önt a megadott elérhetőségei egyikén.