Horkolásgátlás – tartós megoldás a horkolásra

Horkolás akkor jelentkezik, amikor a garat egy része alváskor ellazul és remegni kezd. A felnőttek jelentős része alkalmanként, minden negyedik ember pedig rendszeresen horkol. Párunk például igencsak megszenvedheti éjjeli hangoskodásunkat: idővel kialvatlanná válik, fáradékony és ingerült lesz, ez pedig akár a korábban harmonikusan működő párkapcsolat felbomlásához is vezethet. Mit tehetünk?

Ha rendszeresen horkolunk, mindenképp érdemes tennünk valamit, a horkolás ugyanis nemcsak párunkat zavarhatja, hanem különféle egészségügyi problémákhoz is vezethet. Ha nyugtalanul alszunk, és a saját horkolásunkra mi magunk is időnként felriadunk, akkor idővel fejfájóssá, ingerlékennyé és koncentráció-képtelenné válunk, ez pedig sem a karrierünknek, sem a magánéletünknek nem használ.

A horkolás jele lehet az „obstruktív alvási apnoé” nevű betegségnek is, amely előbb vagy utóbb komolyabb egészségkárosodáshoz vezet: hosszútávon a magas vérnyomás, a szívinfarktus és az agyvérzés kockázatának emelkedésével is számolnunk kell. Az alvási apnoé egyszerűen vizsgálható egy hazavihető, éjszakára felszerelhető vizsgálóeszközzel.

Miért tennénk ki magunkat a horkolással járó súlyos szövődményeknek, ha ha a problémánkra akár létezhet egyszerű megoldás?

Mert létezik megoldás. Klinikánkon a horkolásra tartós megoldást nyújtó rádiófrekvenciás és lézeres műtéteket egyaránt végezzük.

Horkolásgátló eszközök, kütyük

Az interneten keresgélve számos olyan eszköz hirdetése megtalálható, amelyek a horkolás eredményes megszüntetését ígérik. Mennyire bízhatunk ezeknek az eszközöknek a hatékonyságában? Miért nem mindegy, hogy milyen típusú horkolásra akarunk alkalmazni egy bizonyos fajta horkolásgátló eszközt? Hatékonyabb megoldást jelentenek-e a rádiófrekvenciás és a lézeres horkolásgátló műtétek? Megtudhatja alábbi cikkünkből!

A horkolás okozta egészségügyi problémák

Ha a horkolás okaira és az általa okozott egészségügyi problémákra részletesen is kíváncs, javasoljuk, hogy olvassa el alábbi tájékoztatóinkat!

Horkolásgátlás szakrendelésünkön szeretettel várjuk Önt és családtagjait, hogy minél előbb fényt deríthessünk az erős horkolás mögött meghúzódó okokra! Kérjen időpontot horkolásgátlás konzultációnkra az alábbi űrlap kitöltésével, vagy nyitvatartási időben hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a +36 1 580 8660-as telefonszámunkon!

Konzultációnkon Ön Dr. Molnár G. Etelka horkolásgátlás specialistánkkal konzultálhat, aki tájékoztatja Önt a horkolásgátló beavatkozások részleteiről, megválaszolja az Önben felmerülő kérdéseket.

    Jelentkezés horkolásgátlás konzultációra